24.5.2014

Limepiirakka (vegaani)

Hillitön raikkaan limeleivonnaisen himo iski :)  Tässä vegaanipiirakkaohje herkutteluhetkeen.


Pohja
200 g Digestive -keksejä
50 g sulatettua Keijua
1/2 dl soijamaitoa

Täyte
1 prk soijatuorejuustoa
3 prk Alpro sitruuna-lime jugurttia
2 limen raastettu kuori
1 limen mehu
1 dl tomusokeria
1 tl vanilijasokeria
3 rkl perunajauhoja

Hienonna keksit, Keiju ja maito monitoimikoneessa. Painele seos voidellun piirasvuoan pohjaan. Pohjataikinasta tulee pehmeämpi maidon ansiosta ja erittäin maistuvaa ja suussa sulavaa.


Sekoita täytteen aineet ja kaada piirakkavuokaan pohjan päälle. Paista 175 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Laske tämän jälkeen lämpö 150 asteeseen ja paista vielä toiset n. 20 minuuttia. Anna piirakan jähmettyä jääkaapissa hetki. Koristele limeviipaleilla. Ja ehkä vielä tilkka kylmää vatkattua kermavaahtoa koristeeksi. Loistava herkku hellepäivään...




22.5.2014

Pizzakiekot

Tämä nopea pikkusuolainen tarjottava löytyi Enni/WantedALifeLessOrdinary sivuilta. Tähän ohjeeseen voi soveltaa mitä ikinä kaapista löytyy. Tässä yksi versio.


lehtitaikinalevyjä
pestoa
salamia
juustoraastetta
tuoretta persiljaa ja basilikaa

Voitele lehtitaikinalevyt pestolla. Ripottele päälle juustoraastetta ja laita salamisiivuja päälle. Ripottele pinnalle vielä runsaasti tuoreita yrttejä. Kääri taikinalevyt rullalle ja leikkaa jokaisesta rullasta 4 kiekkoa. Voitele munalla ja paista 200 asteessa noin. 30 min. Minulla pakkaa aina nämä lehti/voitaikinaleivonnaiset aukeamaan, tällä kertaa varmistin kiinni pysymisen hammastikuilla :)






21.5.2014

Katkarapu-munakasrulla

Lounasevääksi töihin tai illanistujaisiin pikkuherkuksi...

6 kananmunaa
5 dl maitoa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
mustapippuria

Täyte:
1 pss katkarapuja
1 keltainen paprika
pala purjoa
1 rs yrttituorejuustoa
1 dl makeaa chilikastiketta
nippu tilliä

Vatkaa munat kevyesti rikki ja lisää maito, jauhot, suola ja mustapippuri. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa munakas toiselle leivinpaperille jäähtymään.


Kuutio paprika ja viipaloi purjo.  Sekoita katkaravut, kasvikset ja tuorejuusto keskenään. Mausta chilikastikkeella ja tillillä. Levitä täyte munakaspohjalle ja rullaa kääretortun tapaan. Anna vetäytyä ja maustua jääkaapissa ennen tarjoilua. Nam.




20.5.2014

Better than sex cupcakes

KakkuKatrin sivuilta löytyi todelliselta herkulta kuulostava ohje ja nyt kun mies on viikon kalaretkellä, niin kokeiluun lähti tämä nimeltään sopiva, yksinäisiin iltoihin osuva herkku :)



3/4 dl tummaa kaakaota
1/2 dl kiehuvaa vettä
175 g voita
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
1 dl maitoa

Täyte:
1/2 tölkkiä kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia (tai muuta kinuskikastiketta)


Kuorrutus:
2 1/2 rkl vehnäjauhoja
1 1/4 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
125 g voita
1 1/4 dl sokeria

Lisäksi yksi Mars suklaapatukka

Sekoita kiehuva vesi kaakaon joukkoon ja sekoita.Jätä seos jäähtymään. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää kananmunat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita jauhot ja sooda yhteen. Lisää maito jäähtyneeseen kaakaoseokseen. Lisää jauhot ja kaakaoseos vuorotellen voi-sokeriseokseen. Sekoita, mutta älä vatkaa enää kovin. Jaa taikina muffinivuokiin, täytä n. 2/3 vuoista. Ohjeesta tuli 17 kappaletta. Paista 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kokeile tikulla muffinssien kypsyys, älä päästä niitä liian kuiviksi.Tee valmiisiin muffinsseihin koloja ja pursota niihin kinuskia reilusti.





Mittaa kuorrutusta varten jauhot ja maito kattilaan. Keittele ja sekoita miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes seos sakenee. Muista sekoitella koko ajan, ettei keitos pala pohjaan eikä jää kokkareiseksi. Laita jääkaappiin. Vatkaa voi ja sokeri  kuohkeaksi ja lisää vaniljasokeri. Yhdistä seokset ja vatkaa ainakin 3 minuuttia, niin että kuorrutteesta tulee pehmeää ja kuohkeaa. Pursota tai levitä kuorrute muffinssien päälle. Leikkaa suklaapatukasta pieniä paloja koristeeksi ja laita vielä kinuskia koko komeuden päälle ja herkuttele :)

Keltainen vispilä tekee ihmisen onnelliseksi...





18.5.2014

Pikasämpylät

Sunnuntaiaamun aamupalalle muffinssimaiset sämpylät. Nopeaa ja helppoa. Ohje on löytynyt Myllyn Paras sivuilta. Ohessa ohje 6 muffinssisämpylän tekoon.


2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,75 tl suolaa
1 1/4 dl maitoa
1/4 dl öljyä
50 g tuorejuustoa
1 rkl hunajaa
1 (pieni) kanamuna

Pinnalle
juustoraastetta

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Sekoita. Jaa taikina voideltuihin muffinivuokiin, ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa n. 14- 15 minuuttia. Oikein hyvää tuorejuuston ja kurkun kanssa :)



14.5.2014

Hapankaalisämpylät

Keventäjien ohjeista löytyi tällainen vähän erilainen sämpylä...














3 dl maitoa
1 prk rahkaa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 tl fenkolia
3 rkl hunajaa
150 g hapankaalia
2,5 dl kaurahiutaleita
n. 9-10 dl hiivaleipäjauhoja

Sekoita maito ja rahka keskenään ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva joukkoon ja sekoita. Lisää suola, fenkoli ja hunaja sekä huoneenlämpöinen hapankaali. Alusta hiutaleet ja jauhot taikinaan ja lisää öljy, kun olet laittanut jauhoja n. 7 dl. Taikina kannattaa jättää melko löysäksi, sen pehmeämmät sämpylät saat. Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmat pois. Jaa taikina neljään osaa ja pyörittele jokaisesta osasta tanko, jonka leikkaat 6 osaan. Palaset voi nostaa sellaisenaan pellille. Kohota sämpylöitä vielä n. 20 minuuttia peitettynä. Paista 225 asteisen uunin yläosassa n. 10-12 minuuttia. 



10.5.2014

Itse tehty Toffifee

Leivotaan lehdestä pikkuherkkuja. Pikkuherkulla tarkoitan kokoa, maku on mahtava.


1 dl sokeria
1 dl kermaa
1 dl vaaleaa siirappia
1 tl vaniljasokeria

Täyte
n. 30 saksanpähkinää

Pinnalle
100 g nugaata
50-100 g tummaa suklaata

Kiehauta sokeri, kerma, siirappi ja vaniljasokeri. Anna kiehua 120 asteiseksi. Digitaalinen paistomittari on tässä ihan ehdoton. Keittelyyn meni noin tunti. Alussa kannattaa olla tarkkana, ettei koko keitos kiehu hellalle (nimim. kokemusta asiasta on).Kaada keitos pieniin alumiinisiin konvehtivuokiin, noin puolilleen. Lisää jokaiseen vuokaan saksanpähkinää ja laita kylmään hyytymään. Sulata nugaa vesihauteessa ja valuta jokaiseen muottiin sulaa nugaata. Anna kovettua. Sulata suklaa ja laita vielä pieni tippa koristeeksi jokaiseen herkkuun. Suussa sulavaa!


7.5.2014

Suolakaramellikeksit

Suussasulava ohje suklaahullulle löytyi Heavenly bakings blogin sivuilta. Ohjeessa on käytetty kinuskina keitettyä kondensoitua maitoa. Sen keittäminen kestää noin 2 1/2 - 3 tuntia, joten kinuski kannatta keitellä jo edellisenä iltana. Tämä purkissa keitelty kinuski säilyy avaamattomana jääkaapissa niin kauan kuin purkissa keittämätönkin (vinkki Kinuskikissan sivuilta). Voi toki tehdä kinuskin  kermasta ja fariinisokerista, sen teko ei kestä niin kauaa tai käyttää kaupan valmista kinuskikastiketta. Käsittääkseni kondensoitua maitoa myydään myös valmiiksi kinuskiksi keitettynä, mutta omasta kaupasta en ole sitä vielä ainakaan löytänyt.


100 g voita
100 g tummaa suklaata
2 dl fariinisokeria
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1/2 prk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
sormisuolaa

Kiehuta kondensoitua maitotölkkiä 2 1/2 - 3 tuntia. Mitä kauemman keität, sen paksumpaa kinuskista tulee. Keittämisen jälkeen jäähdytä tölkki kylmässä vedessä. Tätä tölkkiä keitin 2 1/2 tuntia.



Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä. Kaada seos kulhoon, vatkaa joukkoon munat ja sokerit sekä jauhot. Tällä kertaa tein vain 10 keksiä ja niistä tuli melkoisen isoja. Ohjeesta saa hyvinkin tuplamäärän ja keksit ovat silti sopivan kokoisia kahviherkkuja. Jaoin siis taikinan tällä kertaa kahteen osaan ja molemmat osat taas kahteen. Näistä neljästä osasta leikkasin viisi osaa, siis yhteensä 20 palasta. Kymmenestä palasesta muotoilin kämmenellä kuppeja pellille. Jokaiseen kuppiin laitoin reilun ruokalusikallisen kinuskia sekä pienen palasen vielä suklaata keskellä.



Loput kymmenen palasta laitoin päälliseksi täytettyjen keksien päälle. Taikina on mukavan pehmeää, joten sitä on helppo käsitellä ja sen saa hyvin kiinni täytettyyn alapuoleen. Muutama sormisuolarae keksin päälle ja 175 asteiseen uuniin n. 12 minuutiksi. Jos teet vain 10 kappaletta, viisi / pelli riittää, sillä keksit leviävät reilusti. Keksit ovat hyvin pehmeitä, kun ne ottaa uunista, joten anna niiden jäähtyä hetki pellillä ennenkuin nostat ne ritilälle jäähtymään. Taivaallista herkkua!