22.7.2014

Perunasalaatti

Kodin Kuvalehden sivuilla jälleen ja nyt kokeiluun lähti perunasalaatti, jossa on etikkapunajuurta koristeena!







1 kg uusia perunoita
1/2 purjo
1 prk kermaviiliä
1 rkl majoneesia
1 prk ranskankermaa
1 rkl kapriksia
ripaus suolaa ja mustapippuria
3 etikkapunajuurta



Pese perunat huolella, keitä ne kypsiksi suolavedessä ja jäähdytä hyvin. Paloittele jäähtyneet perunat ja leikkaa purjo renkaiksi. Sekoita kermaviili, majoneesi, ranskankerma ja kaprikset. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita perunoiden ja purjon joukkoon. Laita salaatti jääkaappiin maustumaan tunniksi. Kuutioi punajuuret ja laita ne salaatin päälle koristeeksi ennen tarjoilua.



21.7.2014

Mansikkainen juustokakkujäädyke

Hellepäivän jälkiruoaksi mansikkaa, ohje löytyi Kodin Kuvalehdestä.


200 g tuorejuustoa
3 munankeltuaista
2 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
3 dl kermaa
2 munanvalkuaista
1/2 l mansikoita
8 Digestive keksiä

Vatkaa tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri sekaisin ja lisää vanilijasokeri. Vaahdota toisessa kulhossa kerma vaahdoksi ja kolmannessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseokseen ja lopuksi myös valkuaisvaahto mukaan. Paloittele mansikat pieneksi ja murskaa keksit.
Tein tästä annoksesta kaksi n. 1 1/2 dl kokoista pikkuannosta sekä täytin yhden n. 1 l kokoisen vuoan.
Pikkuannoksiin laitoin kerroksittain seosta, mansikoita ja keksinmuruja.Isoa vuokaa varten sekoitin kaikki ainekset ensin yhteen ja kaadoin sitten koko seoksen vuokaan. Pakasta vähintään neljä tuntia. Tarjolle laitettaessa koristele vielä tuoreilla mansikoilla ja keksinmuruilla. Ihanaa!







4.7.2014

Pienet kesäkakkuset

Ohessa ohje täytekakun pohjalle. Ohjeessa on vain kaksi kanamunaa, mutta perunajauhot ja kiehuva vesi saa kakun nousemaan mukavasti. Tällä kertaa tein ohjeesta kaksi pikku kakkusta kahteen 1/2 litran vetoiseen uunivuokaan.


2 munaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
1/2 dl kiehuvaa vettä

Voitele ja jauhota (esim. mannasuurimoilla) kakkuvuoka. Kiehauta vesi. Sekoita keskenään jauhot ja vanilijasokeri. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhoseos ja lopuksi myös kiehuva vesi. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Älä täytä vuokaa taikinalla kokonaan, vain noin 2/3.  Paista 180 asteessa n. 30-40 min. Jos teet pieniin vuokiin, paistoaika korkeintaan 30 min. Kokeile kakun kypsyys tikulla.






Tällä kertaa kakku sai toiseen väliin appelsiinimarmelaadia ja toiseen lime-sitruunamarmelaadia. Makeudeksi päälle kinuskikastike ja reunoille vanilijasokerilla maustettua kermavaahtoa. Jam, raikasta!