27.4.2016

Helppo lohipiirakka

soppa365.fi sivuilla on tämä Kodin Kuvalehden lisäämä resepti ja se on oikein oiva herkku vaikka Vappu hippaloihin!

...vispilät vappuvinossa...
Pohja
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
50 g voita
2 dl maitoa

Täyte
1 prk raejuustoa
1 prk smetanaa
1 kanamuna
1 rkl sitruunamehua
1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
300 g lämminsavulohta

Koristeluun
3 keitettyä munaa
1/2 punasipulia
tillinoksia

Tee pohjataikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää maidon kanssa jauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi. Taikina on löysää. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja taputtele jauhotetuin käsin tasaiseksi.


Sekoita täytteen muut ainekset, paitsi lohi, keskenään. Kaada seos piirakkapohjalle. Paloittele savulohi ja ripottele pinnalle.

Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt ja saanut väriä pintaansa.

Koristele piirakka munaviipaleilla, punasipulisilpulla ja tillillä. Herkullista ja helppoa.


26.4.2016

Raakasuklaapatukat

Terveysherkkua Kodin Kuvalehdestä. Annos on iso ja ainakin minun tehosekoitin on sen verran pieni, että koko satsia ei kerralla saanut rouhittua. Siispä tein sen kahdessa osassa. Hieman hankalaa ja ajatuksissani laitoin molempiin annoksiin koko vaahterasiirappimäärän, joten sitä ei enää riittänyt täytteeseen. Korvasin täytteen vaahterasiirapin vaalealla siirapilla. Tuplamakeeta :)

Pohja
4 dl (225 g cashewpähkinöitä
7 dl (240 g) kookoshiutaleita
10 isoa kivetöntä ja pehmeää taatelia
2 1/4 dl raakakaakaojauhetta
1 1/4 dl vaahterasiirappia
hyppysellinen suolaa

Täyte
3/4 dl kookosöljyä
1 1/4 dl raakakaakaojauhetta
1 dl vaahterasiirappia

Pinnalle
1/2 dl kaakaonibsejä (paitsi että niitä ei kotona ollut, joten laitoin kuivattuja mulberinmarjoja)

Rouhi cashewpähkinät , mutta älä jauha voiksi asti. Lisää kookoshiutaleet ja jatka sekoittamista. Lisää paloitellut taatelit ja kaakaojauhe. Laita kulhoon myös vaahterasiirappi ja suola. Sekoita tasaiseksi.

Painele seos pienen, leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin.

Valmista täyte. Sulata kookosöljy vesihauteessa. Öljy sulaa jo +25 asteessa. Sekoita kookosöljy ja kaakaojauhe. Lisää vaahterasiirappi.


Levitä täyte pohjan päälle. Ripottele pintaan kaakaonibsejä/mulberinmarjoja. Peitä kelmulla ja anna kovettua kylmässä vähintään tunti. Leikkaa terävällä veitsellä patukoiksi. Oikein hyvää varsinkin sateisella kävelylenkillä!

 

5.4.2016

Perinteinen piimäkakku

Ihanan mehevä kuivakakku kahvipöytään löytyi K-ruoka.fi sivuilta. Tämä on helppo tehdä, ainekset vain sekoitetaan keskenään. Pehmeää, ihanaa ja suussasulavaaaa!

200 g voita
6 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl soodaa
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
3 dl piimää
2 dl siirappia

Voitele ja korppujauhota/mannaryynitä rengasvuoka (2 l). Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, sooda ja mausteet. Lisää piimä, siirappi ja lopuksi sulatettu voi. Sekoita ainekset puuhaarukalla juuri ja juuri sekaisin, ettei taikina sitkisty.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 60 minuuttia. Jos kakun pinta tummuu ennen kuin se on kypsä, peitä se foliolla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Kakku säilyy pitkään mehevänä, paitsi meillä se katoaa melko nopeaan parempiin suihin :)



...vähiin käy ennen kuin loppuu...