24.9.2014

Lakka panna cotta

Pakkasesta löytyi lakkoja ja Valion ohjeista Lakka panna cotta. Ohjeesta tuli ihanan pehmeä jälkiruoka.

2 liivatelehteä
2 1/2 dl lakkoja
4 dl kermaa
1/2 dl sokeria
100 g valkosuklaata
1 prk vanilja rahkaa

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 min. Soseuta marjat ja painele sose siivilän läpi jotta saat tasaisen ja sileän soseen. Jätä muutama marja koristeeksi.











 Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa. Anna kiehua välillä sekoitellen n.10 min. Lisää suklaapalat (80 g, loput 20 g koristeeksi) joukkoon sulamaan. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet. Jätin osan soseesta koristeeksi pinnalle. Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä. Nosta kattila levyltä. Anna jäähtyä hetki. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Kaada annos pieniin annoslaseihin. Peitä kelmulla ja anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä. Kun annokset ovat hyytyneet, lisää loppusose, kokonaisia marjoja ja suklaaraastetta koristeeksi pinnalle. Ja herkuttele!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti