20.12.2014

Himosilakat

Herkkua joulupöytään ja viemiseksi.

500 g silakkafileitä

1. liemi (liotetaan vähintään kolme tuntia tai mielellään yön yli)
2 1/2 dl vettä
1/2 dl etikkaa
1,5 rkl suolaa

2. liemi
1/2 dl etikkaa
1 dl vettä
1 dl sokeria
kokonaisia valko- ja maustepippureita
0,5 tl suolaa

tilliä
sipulia pieninä palasina

Poista silakkafileistä nahat. Sekoita liemi 1. ja kaada se silakoiden päälle. Anna 'kypsyä' vähintään 3 tuntia. Kaada silakoista liemi pois. Silppua tilliä ja sipulia. Täytä lasipurkit latomalla vuorotellen fileitä, tilliä ja sipulia. Tee liemi 2 ja kaada purkkeihin niin, että silakat peittyvät liemeen.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti