
Kakku:
3 munaa
2 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
150 g sulatettua voita
Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää niiden joukkoon vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita taikinaan viimeiseksi jäähtynyt voi. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista n. 30 - 40 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu keskeltä pistettäessä kypsältä. Anna jäähtyä.

1 muna
2 dl kermamaitoa
3/4 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria
1/2 rkl vaniljasokeria
Kuorrutus:
tomusokeria, tilkka vettä (ja ehkä hieman sitruunamehua)
hillottua appelsiininkuorta
Mittaa kattilaan muna, kermamaito, perunajauhot ja sokeri. Kuumenna seosta sekoitellen, kunnes se sakenee. Jäähdytä kiisseli ja mausta vaniljasokerilla.
Leikkaa kakku kahtia ja levitä väliin vaniljakiisseli. Sekoita tomusokeriin tilkka vettä ja levitä kuorrutus kakun pinnalle. Koristele kakku hillotulla appelsiininkuorella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti