13.6.2014

Päärynä-kinuskikakku


Löysin tämän Valion herkkuohjeen naistenlehden sivuilta ja kesäloman kunniaksi kokeiluun. Homejuuston ystäville ihana herkku.


Pohja
150 g Digestive keksejä
50 g voita
1 Snickers tms suklaapatukka

Täyte
4 liivatelehteä
2 dl kermaa
2 prk Valion maustettua päärynä-kinuski rahkaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle
Aura juustoa
kivettömiä tummia viinirypäleitä
kinuskikastiketta
(tuoretta minttua)













Murskaa keksit. Lisää voisula ja hienonnettu suklaapatukka. Suklaapatukan lisääminen keksipohjaan on ihana idea, tämä pitää muistaa. Painele seos piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjaan. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Sekoita sokerit rahkan joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Valuta vesi liivatelehdistä ja sulata ne kuumaan veteen (1 rkl) ja sekoita rahkan joukkoon. Lisää kermavaahto varoen joukkoon. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä kelmulla ja anna olla jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Koristele halkaistuilla viinirypäleillä ja Aurajuustolla. Päälle voi vielä koristeeksi laittaa mintun lehtiä. Lisäksi laita tarjolle myös kinuskikastiketta kaadettavaksi palan päälle. Tämä oli kyllä hyvää. Suosittelen.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti