15.12.2014

Kardemumma- & appelsiinisokerikakku


Hullaantunut tällä hetkellä kuivakakkuihin. Ohessa oiva kahvikakku jouluiseen kahvipöytään joulutorttujen kera. Ohje on uusimmasta Leivotaan -lehdestä.

3 munaa
2 dl sokeria
100 g voita
1/2 dl maitoa
appelsiinin raastettu kuori
2 rkl appelsiinimehua
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja

Koristeeksi
tomusokeria

Vaahdota munat ja sokeri kulhossa. Lisää voi, maito, applsiinin kuoriraaste ja -mehu. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri, kardemumma, suola ja jauhot. Kääntele jauhoseos munavaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun 1 1/2 l leipävuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla n. 35 minuuttia 175 °C. Anna jäähtyä vuoassa. Puuteroi tomusokerilla ennen tarjoilua.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti