125 g voita
1 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
Kuorrutus
4 dl tomusokeria
2-3 rkl appelsiinimehua
2 dl suolattomia pistaasipähkinöitä
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna joukkoon vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Raasta huuhdotun appelsiinin kuori. Sekoita jauhot ja appelsiinin kuori taikinaan. Peitä taikina kelmulla ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kauli taikina jauhotetulla alustalla 2-3 millin paksuiseksi levyksi. Ota piparkakkumuotilla pikkuleipiä. Tee keskelle reikä esim. pursotinpussin terän (tyllan) avulla. Itse käytin tällä kertaa vichypullon suuta :)Nostele pikkuleivät lastalla leivinpaperille uunipellille.
Lusikoi kuorrutus pieneen pakastepussiin ja tee kulmaan reikä. Pursota kuorrutus tai levitä se lusikalla pikkuleiville. Ripottele pistaasirouhetta päälle. Nauti!







Ei kommentteja:
Lähetä kommentti