8.1.2016

Piparisuklaakakku

Piparikakkutaikinaa!!! Varsinkin taikinalovereille loistava ohje. Kodin Kuvalehdestä löydetty.


500 g pakastepiparitaikinaa
150 g voita
150 g tummaa suklaata (Block)
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja

Päälle
50 g tummaa suklaata
2 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
7 piparkakkua

Nosta piparitaikina huoneenlämpöön sulamaan 15 minuuttia ennen leipomista. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.


Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Sulata sekoitellen. Lisää voi-suklaasulaan sokeri ja jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.

Sekoita munat ja jauhot suklaaseokseen. Paloittele puolet piparitaikinasta nopan kokoisiksi kuutioiksi ja sekoita taikinaan.




Kaada taikina irtopohjavuokaan. Revi loppu piparitaikina huolettomasti pinnalle (paino sanalla huolettomasti).

Paista kakkua uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi. Anna kakun jäähtyä.

Sulata suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Levitä kerma kakulle. Koristele pipareilla ja valuta pinnalle suklaasula. Tässä kohtaan menin siltä missä aita on matalin ja käytin purkkivaahtoa :) Loistava herkku kahvin kanssa kaikille piparkakkutaikinan ystäville!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti