22.2.2014

Piirasta Twin Peaksin tapaan / Amerikkalainen kirsikkapiiras

Löysin tämän ohjeen aikoinaan Voisilmäpeliä blogista. Juniori sai jo äidinmaidossa Twin Peaks faniuden ja viikonloppuvierailun kunniaksi laitettiin piiras uuniin.


Pohja:
6 dl vehnäjauhoa
1 rkl sokeria
3/4 tl suolaa
200 g voita / sinistä Keijua
n. 5 rkl kylmää vettä

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja nypi ne voin kanssa. Kun taikina on muruisaa, lisää vettä n. 5 rkl (tai enemmän) jotta pystyt muotoilemaan taikinan palloksi. Laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Pohjassa ei ole juurikaan sokeria, joten se ei ole kovin makea.



Täyte:
2 dl sokeria (tai enemmän, jos kirsikat ovat kovin happamia)
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3 rkl maissitärkkelystä
1 ltr kirsikoita (kivet poistettu)
3 tl sitruunamehua
tilkka maitoa voiteluun

Kirsikoita ei aina ole saatavilla, joten ainakin Citymarketin amerikanherkkuhyllystä löytyy kirsikkatäytettä, joten käytän sitä. Tämä purkkitäyte ei ole kovin makeaa, joten sokeria voi lisätä hieman. Ohjeen täyte taasen valmistetaan sekoittamalla sokerit, suola ja maissitärkkelys keskenään. Lisäätään joukkoon kirsikat ja sitruunamehu.



Jaa taikinapallo kahteen osaan. Painele toinen puoli piirakkavuokaan ja kauli toisesta puolesta levy, jonka leikkaa suikaleiksi. Kaada kirsikkatäyte pohjan päälle ja asettele taikinasuikaleet ristikoksi päälle. Voitele suikaleet tilkalla maitoa.







Paista ensin 15 min. 220 asteessa uunin keskitasolla. Vähennä tämän jälkeen lämpö 175 asteeseen ja paista, kunnes täyte kuplii, noin 30 minuuttia. Jäähdytä piiras ja tarjoile vanilijajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.




 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti