Pohja:
6 dl vehnäjauhoa
1 rkl sokeria
3/4 tl suolaa
200 g voita / sinistä Keijua
n. 5 rkl kylmää vettä



2 dl sokeria (tai enemmän, jos kirsikat ovat kovin happamia)
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3 rkl maissitärkkelystä
1 ltr kirsikoita (kivet poistettu)
3 tl sitruunamehua
tilkka maitoa voiteluun
Kirsikoita ei aina ole saatavilla, joten ainakin Citymarketin amerikanherkkuhyllystä löytyy kirsikkatäytettä, joten käytän sitä. Tämä purkkitäyte ei ole kovin makeaa, joten sokeria voi lisätä hieman. Ohjeen täyte taasen valmistetaan sekoittamalla sokerit, suola ja maissitärkkelys keskenään. Lisäätään joukkoon kirsikat ja sitruunamehu.


Paista ensin 15 min. 220 asteessa uunin keskitasolla. Vähennä tämän jälkeen lämpö 175 asteeseen ja paista, kunnes täyte kuplii, noin 30 minuuttia. Jäähdytä piiras ja tarjoile vanilijajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti