1 prk (250 g) mascarponejuustoa
3 rkl sokeria

4 dl kermaa
1 pkt (200 g) savoiardikeksejä
Kostuke:
2 1/2 dl vettä
2 dl sokeria
1 sitruuna
1 dl limoncellolikööriä
Notkista mascarponejuusto kulhossa sokerin ja sitruunatahnan kanssa. Vispaa toisessa kulhossa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele vaahdot kevyesti sekaisin.
Kuumenna ja sekoita kattilassa vesi ja sokeri, kunnes sokeri on täysin sulanut. Kuori sitruuna ja leikkaa ohuen ohuiksi suikaleiksi. Nosta sitruunankuoret liemeen ja anna kiehua noin 5 minuuttia ilman kantta. Nosta sitruunankuoret reikäkauhalla lautaselle ja anna liemen jäähtyä. Purista liemen joukkoon sitruunamehu ja terästä sitruunaliköörillä.
Kasta keksit maustettuun liemeen ja nostele tarjoiluvadille kerroksittain kermaseoksen kanssa. Nosta muutamaksi tunniksi kylmään vetäytymään ennen tarjoilua.
Koristele sitruunankuorilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti