15.4.2014

Chili con carne - kerrostortillat

Herkullinen ruokaohje Me Naiset sivuilta.


1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
3 tl chipotletahnaa
1-2 tl suolaa
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
1 dl vettä
1 pkt pekonia
4-8 tortillalettua
200 g cheddarjuustoraastetta
2 avokadoa
1 pieni makea sipuli
1 ruukku korianteria
1 tlk (200 g) ranskankermaa
1 rkl limetinmehua
1/2 tl suolaa

Lado pekoniviipaleet uunipellille ja paahda 200 asteessa noin 10 minuuttia. Laita pelli vinoon, niin ylimääräiset rasvat valuvat alareunaan. Jäähdytä ja murustele pekonit.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista jauheliha pannulla, lisää loppuvaiheessa sipulit, chipotletahna ja suola. Lisää vielä tomaattipyreet ja -murskat sekä tilkka vettä. Anna hautua sen aikaa kun valmistelet loput ainekset.
Leikkaa avokado paloiksi, silppua makea sipuli ja korianteri. Sekoita ranskankerman joukkoon limetinmehu ja ripaus suolaa. Nosta n. puolet juustoraasteesta, avokadot, sipuli, korianteri, ranskankerma ja juustoraaste omissa kipoissaan pöytään. Viimeiseksi leikkaa tortillat neljään osaan, levitä leivinpaperoidulle pellille ja ripottele juustoraaste tortilloiden päälle. Nosta pelli uuniin ja anna lämmetä n. 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut. Kokoa lämpimien tortilloiden väliin jauhelihachilikastiketta, pekonimuruja ja juustoa. Laita koko komeuden päälle avokadoa, sipulia, ranskankermakastiketta ja korianteria. Nauti!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti