30.4.2014

Tuore tomaattikeitto ja mozzarella-chorizoleivät

Kodin Kuvalehden vappusivuilta tarttuivat nämä herkut. Itsetehdyn keiton maku on herkullinen ja täyteläinen, parempaa kuin kauppan keitot... Kevyt Vappumenyy... tilaa kanelitikkumunkeille :)

...herkullisen täyteläistä keittoa...
Tuore tomaattikeitto:
10 tomaattia
1 sipuli
2 valkosipulikynttä
öljyä
2 rkl tomaattipyrettä
1/2 l kasvislientä
nippu tuoreita basilikan lehtiä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl sokeria
1/2 prk aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa


Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota tomaatteja ja sipuleita pari minuuttia. Lisää tomaattipyre ja kuullota vielä muutaman minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää basilikan lehdet kun keittoaikaa on jäljellä muutama minuutti. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi tuorejuusto ja kuumenna keitto niin, että juusto sulaa. Kaada kuuma keitto juomalaseihin.



Mozzarella-chorizoleivät:
8 siivua vaaleaa paahtoleipää
voita
1 pkt mozzarellaa
chorizomakkaraa tms mausteista makkaraa


Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja voitele leivät voilla. Mozzarellan siivutus käy kätevästi kanamunanleikkurilla eli siivuta mozzarella. Jaa neljälle leivälle 3-4 siivua mozzarellaa ja chorizomakkaraa. Laita neljä muuta leipää kansiksi. Grillaa täytetyt leivät kullanruskeiksi voileipägrillissä tai vohveliraudalla.
Tarjoa heti tomaattikeiton kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti