10.5.2014

Itse tehty Toffifee

Leivotaan lehdestä pikkuherkkuja. Pikkuherkulla tarkoitan kokoa, maku on mahtava.


1 dl sokeria
1 dl kermaa
1 dl vaaleaa siirappia
1 tl vaniljasokeria

Täyte
n. 30 saksanpähkinää

Pinnalle
100 g nugaata
50-100 g tummaa suklaata

Kiehauta sokeri, kerma, siirappi ja vaniljasokeri. Anna kiehua 120 asteiseksi. Digitaalinen paistomittari on tässä ihan ehdoton. Keittelyyn meni noin tunti. Alussa kannattaa olla tarkkana, ettei koko keitos kiehu hellalle (nimim. kokemusta asiasta on).Kaada keitos pieniin alumiinisiin konvehtivuokiin, noin puolilleen. Lisää jokaiseen vuokaan saksanpähkinää ja laita kylmään hyytymään. Sulata nugaa vesihauteessa ja valuta jokaiseen muottiin sulaa nugaata. Anna kovettua. Sulata suklaa ja laita vielä pieni tippa koristeeksi jokaiseen herkkuun. Suussa sulavaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti