7.1.2018

After Eight - suklaamutakakku

Täyteläinen, tahmea, supersuklainen herkku Kaneli ja Sokeri -lehdestä.

Pohja
200 g Block suklaata
50 g voita
1/2 dl rypsiöljyä
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
1 dl rouhittuja pähkinöitä
1 dl tuoretta minttua

Kuorrutus
25 g voita
1/2 dl kermaa
200 After Eight suklaata
1/2 tl suolaa
1/4 tl piparminttuaromia

Koristelu
10 After Eight konvehtia

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Voitele kakkuvuoka. Sulata suklaa ja voi. Anna jäähtyä hetki.


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Kääntele suklaa-rasvasula muna-sokerivaahtoon lastalla. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi rouhitut pähkinät ja hienonnettu minttu.



Kaada taikina vuokaan. Paista 30 minuuttia, kunnes kakku on päältä rapea, mutta sisältä hiukan tahmea. Anna jäähtyä.

Sekoita kuorrutuksen voi, kerma ja suklaa keskenään kattilassa. Anna seoksen sulaa miedolla lämmöllä ja lisää suola ja aromi. Kaada hiukan jäähtyneenä kakun päälle. Koristele suklaalla ja nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti