13.1.2018

Kylmäsavulohipiirakka saaristolaisleipäpohjalla

Perinneruokaa prkl -blogista löydetty ohje. Sopii hyvin vaikka kiekkoillan huikopalaksi.

200 saaristolaisleipää
50 g voita
1 punasipuli
1 omena
150 g kylmäsavulohta
1 kanamuna
100 g piparjuurituorejuustoa
100 g ranskankermaa
tilliä
mustapippuria

Hienonna saaristolaisleipä tehosekoittimessa hienoksi muruksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Painele pohja piirasvuokaan. Nosta jääkaappiin.



Hienonna sipuli ja omena. Ripottele ne piirakkapohjan päälle. Lisää myös paloiteltu kylmäsavulohi.


Sekoita keskenään kanamuna, piparjuurituorejuusto, ranskankerma, hienonnettu tilli ja mustapippuri. Kaada seos täytteiden päälle ja paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.



Tarjoa piirakka jäähtyneenä. Parasta se on jääkaappikylmänä.
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti