200 gr tummaa suklaata
60 g voita
1 dl sokeria
0,5 dl kermaa
3 munaa
0,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
30 g hasselpähkinöitä
Paahda pähkinät kevyesti kuivalla paistinpannulla. Puolita pähkinät. Paloittele suklaa ja voi kattilaan ja lisää sokeri ja kerma. Kuumenna hitaasti koko ajan sekoitellen, kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet.
Vatkaa munat, vaniljasokeri ja jauhot sekaisin. Lisää suklaaseos ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina paperivuoilla vuoratun muffinipellin koloihin. Annoksesta tulee 6 - 8 kappaletta. Lisää pähkinät päälle ja painele niitä kevyesti taikinan sisään.
Valmista Valkosuklaa-limettikastike.
150 g valkosuklaata
0,5 dl limettimehua
1 limetin raastettu kuori
1,5 dl kermaa
0,5 dl sokeria
Paloittele suklaa pieniksi paloiksi kulhoon. Mittaa kerma ja limettimehu kattilaan ja keitä pari minuuttia. Kaada kuuma liemi suklaan päälle, lisää limettiraaste ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut täysin ja kastike on sileää. Kastike on melko löysää, mutta jäähdyttyään kyllä paksuuntuu. Ihana raikas ja kuitenkin makea kastike.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti