30.3.2016

Suklaa-pähkinätortut

Ruoka.fi sivuilta löytyi vallan hurmaava suklaaherkku. Suosittelen! Ohessa myös ohje Valkosuklaa-limettikastikeelle, jota tarjottiin näiden torttujen kanssa. Suussa sulavaa ja sopii monelle muullekin leivonnaiselle kaveriksi. Ohjeessa oli torttuihin käytetty tummaa päärynäsuklaata, mutta sellaista en mistään löytänyt vaan käytin tuttua Fazerin Blockia.

200 gr tummaa suklaata
60 g voita
1 dl sokeria
0,5 dl kermaa
3 munaa
0,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
30 g hasselpähkinöitä





Paahda pähkinät kevyesti kuivalla paistinpannulla. Puolita pähkinät. Paloittele suklaa ja voi kattilaan ja lisää sokeri ja kerma. Kuumenna hitaasti koko ajan sekoitellen, kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet.

Vatkaa munat, vaniljasokeri ja jauhot sekaisin. Lisää suklaaseos ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina paperivuoilla vuoratun muffinipellin koloihin. Annoksesta tulee 6 - 8 kappaletta. Lisää pähkinät päälle ja painele niitä kevyesti taikinan sisään.


Paista torttuja 150-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia niin, että taikina on juuri ja juuri hyytynyt.



Valmista Valkosuklaa-limettikastike.

150 g valkosuklaata
0,5 dl limettimehua
1 limetin raastettu kuori
1,5 dl kermaa
0,5 dl sokeria












Paloittele suklaa pieniksi paloiksi kulhoon. Mittaa kerma ja limettimehu kattilaan ja keitä pari minuuttia. Kaada kuuma liemi suklaan päälle, lisää limettiraaste ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut täysin ja kastike on sileää. Kastike on melko löysää, mutta jäähdyttyään kyllä paksuuntuu. Ihana raikas ja kuitenkin makea kastike.



 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti