200 g voita
6 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl soodaa
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
3 dl piimää
2 dl siirappia
Voitele ja korppujauhota/mannaryynitä rengasvuoka (2 l). Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, sooda ja mausteet. Lisää piimä, siirappi ja lopuksi sulatettu voi. Sekoita ainekset puuhaarukalla juuri ja juuri sekaisin, ettei taikina sitkisty.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 60 minuuttia. Jos kakun pinta tummuu ennen kuin se on kypsä, peitä se foliolla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Kakku säilyy pitkään mehevänä, paitsi meillä se katoaa melko nopeaan parempiin suihin :)
...vähiin käy ennen kuin loppuu... |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti