22.3.2016

Mango-juustokakku

Juustokakkua pääsiäisen iloksi Maku.fi -lehdestä. Todellakin herkkua!

Pohja
100 g voita
100 g tummaa suklaata
2 munaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl mantelijauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte
400 g maitorahkaa
200 g ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1/2 tl jauhettua inkivääriä
2 dl säilykemangoa soseena (1 tlk)
2 rkl limettimehua (1 limetti)

Valmista pohja sulattamalla voi ja suklaa. Jäähdytä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voi-suklaaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa. Kaada taikina vuokaan (irtopohja- tai piirakkavuoka) ja tasoita pinta.











Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Älä paista pohjaa liian kuivaksi.











Valmista täyte. Sekoita kulhossa rahka, ranskankerma, tuorejuusto, munat, sokeri, maissitärkkelys ja inkivääri keskenään. Kaada täyte esipaistetulle suklaapohjalle.



Soseuta mangot ja mausta limettimehulla. Lusikoi mangosose täytteen päälle täpliksi. Vedä haarukalla mangososeen läpi niin, että täyte hieman marmoroituu.




Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti, kunnes täyte on saanut kauniin värin. Juustokakku saa olla uunista tullessaan vielä hieman tytisevää, se kiinteytyy jäähtyessään.

Siirrä jäähtynyt kakku peitettynä jääkaappiin ja tarjoa se seuraavana päivänä, jolloin rakenne ja maku ovat parhaimmillaan. Hyvää Pääsiäistä!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti