14.4.2015

Aamiaispiirakka


Yhteishyvän sivuilta löytyi tämä ihana ohje erilaiseen muna & pekoni aamupalaan. Herkkua viikonloppuaamuun.


1 iso lehtitaikinalevy (600 g)

1 prk (150 g) ranskankermaa
1 pkt pekonia
6 kanamunaa
mustapippuria

paprikaa 
rucolaa

Sulata taikina ja kauli se hieman suuremmaksi, noin uunipellin kokoiseksi. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille ja pistele haarukalla reikiä pohjaan. Levitä taikinapohjalle ranskankerma.


Paloittele pekoni pieneksi ja paahda kuumalla pannulla rapeaksi. Levitä pekonisilppu piirakan päälle. Riko pinnalle munat niin, että keltuaiset jäävät ehjäksi. Mausta ripauksella pippuria. Paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.






Hienonna paprika ja ripottele piirakan päälle. Koristele rucolalla. Nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti