8.2.2014

Alsacen sipulipiirakka

Tässä ihanan pehmeä sipulipiirakka, jostain naisten lehdestä löydetty.
Toimii vaikka Lukon voittoa katsellessa :)





125 g pehmeää voita
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä






Sekoita pehmeä voi jauho-suolaseokseen. Lisää vesi nopeasti sekoittaen ja painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Anna taikina levätä ja jähmettyä jääkaapissa n. 1 tunti.



Täyte:
paketti pekonia
4 isoa sipulia
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
3 dl kermaa
4 munaa
vajaa 1 tl suolaa
mustapippuria
tuoreita timjaminlehtiä
tai kuivattua timjamia


Silppua pekoni pieneksi paloiksi ja paista rapeaksi paistinpannulla. Valuta rasva pekonipaloista talouspaperin päällä.

Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Paista sipuleita voissa miedolla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät. Älä kuitenkaan ruskista sipuleita eli vahdi koko ajan. Sekoita vehnäjauhot ja pekonipalat sipuleiden joukkoon ja anna jäähtyä.


Sekoita munat kermaan. Mausta suolalla. Levitä sipuliseos pohjan päälle. Kaada munakerma vuokaan ja rouhi pinnalle mustapippuria. Kypsennä 200 asteessa n. 35 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä. Ennen tarjoilua lisää timjami.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti