5.4.2014
Makea sitruunapiirakka
Pääsiäinen lähestyy ja sitruunaherkut houkuttavat. Pirkasta löytyi tämä rapea alta ja päältä, välissä pehmeä täyte -ohje. Ohjeessa käytetään myös kondensoitua maitoa, mikä on uusi tuttavuus minun leivontapuuhissa. Torttu on todellinen makea, rapsakka herkku.
Pohja
120 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
2 1/2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
Täyte
1 prk kondensoitua makeutettua maitoa
3/4 dl sitruunamehua
sitruunan raastettu kuori
Sekoita pehmennyt voi ja fariinisokeri. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita taikina murumaiseksi seokseksi. Voitele piirakkavuoka ja painele hieman yli puolet muruseoksesta vuoan pohjalle. Sekoita kondensoitu maito, sitruunamehu ja sitruunankuori kulhossa. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja ripottele loput taikinasta täytteen päälle. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti