6.8.2022

Mustikkapiirakka

Tämä on Iltalehdestä löydetty ruokatoimittaja ja -kirjailija Sanna Mansikkamäen ohjeella tehty piirakka. Pohja on ihanan pehmeä ja päällä oleva muruseos taas ihanan rapsakka. Tekeminen on helppoa ja nopeaa. Pohjan ainekset vain sekoitetaan keskenään, ei tarvitse edes sähkövatkainta.

Mustikkapiirakkapohja
2 munaa
2 dl sokeria
100 g sulatettua voita
2 dl kermaa
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

Päälle
pakaste- tai tuoreita marjoja (noin 4 dl)
50 g pehmeää voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita pohjan aineet keskenään. Kaada taikina vuodeltuun vuokaan.

Asettele marjat taikinan päälle, niin että koko pinta peittyy. Nypi samassa kulhossa (ei pesua välissä) pehmeä voi, jauhot ja sokeri muruiksi. Ripottele muruseos marjojen päälle.

Nosta piirakka uuniin alatasolle noin 30 minuutiksi. Paista ensin vartti 200 asteessa ja tiputa lämpö 175 asteeseen.

Hieman lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa suussasulavaa!

Vinkki! Kun otat piirakan uunista, anna sen jäähtyä rauhassa ennen kuin laitat päälle leivinpaperia tai vastaavaa. Muuten vaarana on, ettei muruseos säily rapeana.






2 kommenttia:

  1. Anonyymi29.10.23

    Löysäksi jäi keskusta tällä ohjeella, eli raakaa. Pettymys, valitettavasti.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi1.1.24

    Sama kokemus, keskeltä jäi raa'aksi. Onko tämä paistettu kiertoilmauunissa? Ainakaan perinteisessä uunissa tämä ei onnistunut noilla lämpötiloilla ja puolen tunnin paistoajalla.

    VastaaPoista