Pohja:
2 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
Karamellitäyte:
1 ps (220 g) toffeekarkkeja esim. Omar3 rkl kermaa
Kuorrute:
200 g maitosuklaatasuolapähkinöitä
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kaakaojauho vehnäjauhojen ja leivinjauheen kanssa. Sulata voi ja lisää se hiukan jäähtyneenä vuorotellen jauhoseoksen kanssa munavaahtoon. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla. Tein tämän tortun normaaliin pyöreään piirakkavuokaan.
2. Mittaa karkit ja maito kattilaan. Lämmitä seosta koko ajan sekoittaen, kunnes karkit sulavat. Kaada lämmin karamellitäyte jäähtyneen pohjan päälle. Kannattaa painella pohja tasaiseksi, jotta täyte leviää tasaiseksi. Laitoin leivonnaisen pakastimeen suklaan sulatuksen ajaksi.
3. Sulata suklaa kattilassa ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Koristele suolapähkinöin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti