1.3.2015

Maapähkinäraitabrowniet

Jälleen yksi ihana maapähkinälevitettä sisältävä ohje....

Brownietaikina
400 g voita
3 1/2 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
2 dl kaakaojauhetta
1 dl vaaleaa siirappia
8 kanamunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja

Maapähkinätaikina
100 g voita
2 dl tomusokeria
1 tlk (350 g) maapähkinätahnaa

Pinnalle
1 dl suolapähkinöitä

Valmista ensin vaalea maapähkinätaikina. Sulata voi ja yhdistä kaikki taikinan aineet tasaiseksi seokseksi.

Vatkaa seuraavaksi tumman brownietaikinan pehmennyt voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kaakaojauhe, siirappi sekä kanamunat yksi kerrallaan. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille.


Nosta vaaleita maapähkinätaikinanokareita tumman taikinan päälle. Vedä lusikalla vaaleat nokareet marmoriraidoiksi. Ripottele pinnalle suolapähkinöitä.



Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla, leikkaa paloiksi ja nauti.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti