9.1.2016

Sulaneet lumiukot

Ihana jälkiruoka talven illanistujaisiin. Ohje löytyi Kodin Kuvalehdestä... aprikoosikerroskiisseli!


Aprikoosikiisseli
1 ps (200 g) kuivattuja aprikooseja
8 dl appelsiinimehua
3/4 dl sokeria
3/4 dl vettä
3 rkl perunajauhoja

Valkosuklaajugurtti
4 dl turkkilaista jogurttia
150g valkosuklaata

Koristelu
75 g tumma suklaata (edelleenkin Block fani)
1 kuivattu aprikoosi

Valmista kiisseli. Keitä aprikooseja sokerilla maustetussa appelsiinimehussa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä (ohjeen mukaan osa saisi olla vielä kokonaisia, mutta maistuu paremmalta, jos keittää niin kauan, että aprikoosit hajoavat pehmeäksi seokseksi).

Sekoita perunajauhot veteen. Ota kattila pois liedeltä ja kaada suurus ohuena nauhana kiehuvaan kiisselipohjaan samalla sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja anna kiisselin pulpahtaa ja paksuuntua. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

Tee valkosuklaajogurtti. Sulata valkosuklaa. Lisää jugurtti suklaaseoksen joukkoon voimakkaasti sekoittaen.

Sekoita koristelusuklaa ja siirrä se pakastuspussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Pursota leivinpaperille lumiukon oksakäsiä ja pisaroita silmiksi ja suuksi. Nosta kuviot jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa aprikoosista pienet nenät.



Annostele tarjoilulaseihin puoleen väliin asti kylmää aprikoosikiisseliä. Lusikoi suklaajugurtti kiisselin päälle ja asettele koristeet paikoilleen. Nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti