16.1.2022

Banaani-kanakorma

 

Maku-lehti 1/2022 ja sieltä herkulta kuulostava banaani-kanakormaohje. Mukava sunnuntairuoka, oli kohtuu nopea ja helppo tehdä. Hyvältä maistui. Broilerinfileet olin ostanut valmiiksi marinoituina, ensi kerralla voisi ostaa marinoimattomina. Naan leivän leipominen pitää ottaa seuraavaksi listalle, nyt meni paahtarin kanssa.

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tl inkivääriä raastettuna
400 g broilerinfileetä
2 banaania
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl currya
1/2 - 1 tl chilihiutaleita
1 tl suolaa
1/3 tl mustapippuria
400 g paseerattua tomaattia
250 ml kookoskermaa
Pinnalle
1/2 dl mantelilastuja
1/2 rku korianteria

Kuori ja hienonna sipulit sekä kuori ja raasta inkivääri. Leikkaa broilerinfileet kuutioiksi. Viipaloi banaanit.

Kuumenna öljy pannulla ja lisää broilerit. Kääntele kunnes ruskistuvat ja lisää sitten sipulit ja kuullota miedolla lämmöllä.

Lisää inkivääriraaste, kuivamausteet ja banaanit. Kaada paseerattu tomaatti kastikkeeseen.

Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.Lisää kookoskerma ja kuumenna kiehuvaksi.

Viimeistele korma paahdetuilla mantelilastuilla ja korianterilla. Tarjoa basmatiriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti