21.1.2022

Tonnikalapiirakat

 Maistuva lounas- tai iltapala. Ohjeen olen löytänyt Kotivinkistä 2/2021.

500 g lehtevää kaurataikinaa (Myllyn Paras) tai vaihtoehtoisesti joku valmistaikina kaupan pakastehyllyltä
1 kevätsipuli tai pala purjoa
2 rkl tilliä
2 prk tonnikalaa (á 150 g)
100 g tuorejuustoa (esim. aurinkokuivattu tomaatti) myönnettäköön, että meillä menee koko purkki - 200 g
1/2 tl limepippuria
2 dl juustoraastetta
1 - 2 punaista paprikaa
6 munaa

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna kevätsipuli ja tilli. Valuta tonnikalat. Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää sipulit, tilli, tonnikala ja limepippuri. Sekoita kevyesti.

Levitä tonnikalatäyte tasaisesti piirakkapohjille. Ripottele juustoraastetta päälle. 

Leikkaa paprikasta kuusi rengasta. Paina renkaita hieman täytteeseen ja tee munalle kolo paprikan sisään. Riko munat yksitellen ja valuta paprikarenkaan sisään.

Paista 225°C uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti