14.2.2022

Red velvet -ruudut


Etsiessäni leivottavaa Ystävänpäiväksi, löysin Arlan sivuilta ihanaisen kuvan, joka houkutteli leipomaan. Pohja on pehmeä ja mehevä. Kuorrutteeseen tuli maustamatonta tuorejuustoa 300 g ja kauppaan lähtiessäni luin ohjeen ohimennen ja toin vain normaalin 200 g purkin. Kuorrute on varmaan hieman jämäkämpää ja kirpsakampaa ohjeen mukaisella määrällä. Mutta hyvää näinkin!

1 prk kermaviiliä
1 rkl valkoviinietikkaa
2 kananmunaa
3 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl maissitärkkelystä
1/2 tl suolaa
90 g sulatettua voita
3 rkl punaista karamelliväriä (ostin Dr.Oetkerin pienen pullon ja siitä tuli noin 2 rkl)

Kuorrutus:
300 g maustamatonta tuorejuustoa Huom! 300 g, tavallinen pakkauskoko on 200 g
1 prk Mango rahka (Arla Ihana)
1 dl tomusokeria

Koristeluun
karpalojauhetta tms. marjajauhetta

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kermaviili ja valkoviinietikka. Vaahdota kanamunat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon. Lisää sulatettu voi, etikka-kermaviiliseos ja elintarvikeväri. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Anna pohjan jäähtyä.

Pehmennä maustamaton tuorejuusto ja sekoita rahka joukkoon. Siivilöi mukaan myös tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Nosta kuorrute jääkaappiin maustumaan.

Leikkaa n. 10 x 10 cm:n pala pahvia ja leikkaa palan keskelle pieni sydän.



Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja leikkaa ruuduiksi. Koristele piiras siivilöimällä kunkin ruudun päälle marjajauhetta muotin läpi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti