22.12.2013

Suklaatorttu vadelmakastikkeen kera

Täydellistä suklaaherkkua joko vadelmakastikkeen kanssa tai hieman tuunattuna versiona.




170 g suklaata (Fazer Block)
170 g voita
170 g tomusokeria
70 g vehnäjauhoja (1 dl)
3 munaa
pieni appelsiini

Pane paloiteltu suklaa, voi sekä tomusokeri kattilaan. Anna suklaan sulaa.
Raasta appelsiinista kuori ja purista mehu. Lisää ne sekä jauhot ja munat vähän jäähtyneen suklaaseoksen joukkoon. Sekoita tasainen taikina ja
kaada se voideltuun vuokaan. Paista n. 18-20 minuuttia 180 asteessa.


Suklaakuorrutus:
1/2 dl kermaa
170 g suklaata
50 g voita

Kuumenna kuorrutusta varten voita ja kermaa sen verran, että voi sulaa. Paloittele suklaa mukaan. Sekoita ja kuumenna tasaiseksi, kiiltäväksi kuorrutukseksi. Jäähdytä ja levitä tortun pinnalle. Välillä olen lisännyt tortun
pinnalle kinuskikastiketta ennen suklaakuorrutuksen levitystä ja kuorrutuksen päälle vielä esim. suolapähkinöitä. Hhmmm..

Vadelmakastike:
2-3 dl vadelmia
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vettä

Pane ainekset kattilaan, kiehauta ja soseuta tehosekoittimessa.
Siivilöi ja pidä kylmässä tarjoamiseen asti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti