170 g suklaata (Fazer Block)
170 g voita
170 g tomusokeria
70 g vehnäjauhoja (1 dl)
3 munaa
pieni appelsiini
Pane paloiteltu suklaa, voi sekä tomusokeri kattilaan. Anna suklaan sulaa.
Raasta appelsiinista kuori ja purista mehu. Lisää ne sekä jauhot ja munat vähän jäähtyneen suklaaseoksen joukkoon. Sekoita tasainen taikina ja
kaada se voideltuun vuokaan. Paista n. 18-20 minuuttia 180 asteessa.
Suklaakuorrutus:
1/2 dl kermaa
170 g suklaata
50 g voita
Kuumenna kuorrutusta varten voita ja kermaa sen verran, että voi sulaa. Paloittele suklaa mukaan. Sekoita ja kuumenna tasaiseksi, kiiltäväksi kuorrutukseksi. Jäähdytä ja levitä tortun pinnalle. Välillä olen lisännyt tortun
pinnalle kinuskikastiketta ennen suklaakuorrutuksen levitystä ja kuorrutuksen päälle vielä esim. suolapähkinöitä. Hhmmm..
Vadelmakastike:
2-3 dl vadelmia
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vettä
Pane ainekset kattilaan, kiehauta ja soseuta tehosekoittimessa.
Siivilöi ja pidä kylmässä tarjoamiseen asti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti