24.12.2013

Pistaasi-kastanjaviinerit

Tässä on hieman erilainen joulutorttuohje. Reseptin löysin Me Naiset -lehdestä. Näissä tortuissa pysyy runsaskin täyte hyvin.


1 pkt torttulevyjä (5 levyä)
Täyte:
paistonkestävää aprikoosimarmelaadia
kastanjasosetta (lähes mahdoton löytää, itse laitoin mummun tekemää omenasosetta)
1-2 tuoretta viikunaa
kanamuna voiteluun / vegaanitorttuihin siirappivettä
rouhittuja pistaasipähkinöitä

Lisäksi
1 1/2 dl tomusokeria
tilkka vettä tai sitruunamehua

Leikkaa taikinalevyistä lasia apuna käyttäen 8 taikinaympyrää (yhdestä levystä kaksi kappaletta). Leikkaa yksi levy pituussuunnassa viiteen yhtä suureen osaan ja kauli muiden levyjen rippeistä vielä levy, josta voit leikata 3 vastaavan kokoista taikinapalaa. Kieputa näin syntyneet 8 taikinapalaa kierteelle taikinaympyröiden ulkoreunalle ja annostele täytteeksi keskenään sekoitettua marmelaadia ja sosetta.
Nosta täytteen pinnalle vielä ohut viipale viikunaa. Itse kuorin viikunat ennen viipalointia.
Sipaise taikinan pintaan kananmunaa ja koristele pistaasirouheella. Vegaaniversion tortut voitelen siirappivedellä.
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 min kauniin värisiksi ja anna jäähtyä.
Valmista sokerivesikuorrute (tai osta valmista tuubia kaupasta) ja koristele torttujen pinta.
Herkkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti