30.6.2014

Kotikebab

Me Naiset lehdessä oli juttua katuruuasta ja mukana oli myös kotikebab ohje. Kokeiluun!


Kebab:
800 g lampaanjauhelihaa
1 rkl suolaa
1 rkl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
öljyä paistamiseen

Kastike
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
2 tl hunajaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Kaalisalaatti
500 g valkokaalia
1/2 dl väkiviinaetikkaa
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
 2 valkosipulinkynttä
4 dl turkkilaista jogurttia

Lisäksi
tomaattia, salaattia, suolakurkkuja,
sipulia, pitaleipiä

Pyöräytä jauheliha ja mausteet sekaisin tehosekoittimessa. Seoksesta tulee erittäin tiivistä, mutta se vain helpottaa kebabin leikkaamista/vuolemista myöhemmin. Jaa jauheliha kahdeksi tangoksi ja kääri tiiviisti kaksinkertaiseen folioon. Paista kebabpötköjä 4 tuntia 100 asteessa. Anna jäähtyä kunnolla. Vuole kebabpötköistä lastuja, levitä ne uunipellille ja sivele öljyllä. Ruskista 180 asteessa 5-10 minuuttia. Etukäteen arvellutti mausteiden pieni määrä jauhelihassa, mutta maistuvaa tuli. Makua lisää antavat kaalisalaatti ja kebabkastike.






Valmista kebabkastike kuullottamalla silputtu sipuli ja viipaloidut valkosipulinkynnet öljyssä (n. 10 minuuttia). Hienonna chili (muista kertakäyttöhanskat) ja lisää sipuleiden joukkoon. Sekoittele muutama minuutti ja lisää tomaattimurska sekä muut mausteet. Anna poreilla hiljalleen ainakin puoli tuntia. Soseuta sauvasekoittimella.




Suikaloi valkokaali pieneksi silpuksi. Laita kaali, etikka, sokeri ja suola kannelliseen astiaan (lasipurkki on hyvä). Ravista voimakkaasti ja laita jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi. Purista valkosipulinkynnet jugurtin joukkoon ja sekoita. Nosta myös tämä kastike jääkaappiin maustumaan. Sekoita kaali ja jugurttikastike yhteen ennen tarjoilua.




Kuumenna pitaleivät. Täytä ne kebabilla, kaalisalaatilla, tomaatilla, salaatilla, suolakurkulla ja sipulilla. Lisää koko komeuden päälle kebabkastike ja herkuttele!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti