Kebab:
800 g lampaanjauhelihaa
1 rkl suolaa
1 rkl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
öljyä paistamiseen
Kastike
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
2 tl hunajaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Kaalisalaatti
500 g valkokaalia
1/2 dl väkiviinaetikkaa
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
4 dl turkkilaista jogurttia
Lisäksi
tomaattia, salaattia, suolakurkkuja,
sipulia, pitaleipiä
Pyöräytä jauheliha ja mausteet sekaisin tehosekoittimessa. Seoksesta tulee erittäin tiivistä, mutta se vain helpottaa kebabin leikkaamista/vuolemista myöhemmin. Jaa jauheliha kahdeksi tangoksi ja kääri tiiviisti kaksinkertaiseen folioon. Paista kebabpötköjä 4 tuntia 100 asteessa. Anna jäähtyä kunnolla. Vuole kebabpötköistä lastuja, levitä ne uunipellille ja sivele öljyllä. Ruskista 180 asteessa 5-10 minuuttia. Etukäteen arvellutti mausteiden pieni määrä jauhelihassa, mutta maistuvaa tuli. Makua lisää antavat kaalisalaatti ja kebabkastike.
Suikaloi valkokaali pieneksi silpuksi. Laita kaali, etikka, sokeri ja suola kannelliseen astiaan (lasipurkki on hyvä). Ravista voimakkaasti ja laita jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi. Purista valkosipulinkynnet jugurtin joukkoon ja sekoita. Nosta myös tämä kastike jääkaappiin maustumaan. Sekoita kaali ja jugurttikastike yhteen ennen tarjoilua.
Kuumenna pitaleivät. Täytä ne kebabilla, kaalisalaatilla, tomaatilla, salaatilla, suolakurkulla ja sipulilla. Lisää koko komeuden päälle kebabkastike ja herkuttele!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti