4.7.2014

Pienet kesäkakkuset

Ohessa ohje täytekakun pohjalle. Ohjeessa on vain kaksi kanamunaa, mutta perunajauhot ja kiehuva vesi saa kakun nousemaan mukavasti. Tällä kertaa tein ohjeesta kaksi pikku kakkusta kahteen 1/2 litran vetoiseen uunivuokaan.


2 munaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
1/2 dl kiehuvaa vettä

Voitele ja jauhota (esim. mannasuurimoilla) kakkuvuoka. Kiehauta vesi. Sekoita keskenään jauhot ja vanilijasokeri. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhoseos ja lopuksi myös kiehuva vesi. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Älä täytä vuokaa taikinalla kokonaan, vain noin 2/3.  Paista 180 asteessa n. 30-40 min. Jos teet pieniin vuokiin, paistoaika korkeintaan 30 min. Kokeile kakun kypsyys tikulla.






Tällä kertaa kakku sai toiseen väliin appelsiinimarmelaadia ja toiseen lime-sitruunamarmelaadia. Makeudeksi päälle kinuskikastike ja reunoille vanilijasokerilla maustettua kermavaahtoa. Jam, raikasta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti