2.6.2014

Tuulihatut

Toooodelllaa pitkään aikaan en ole tehnyt tuulihattuja ja kun tuli tarve pienikokoisille suupaloille kuohujuoman kera, aloin kaivamaan tuulihattuohjetta. Ohjeeksi valitsin kaikkiaitinireseptit.blogspot.fi version. Tästä ohjeesta tuli n. 60 kappaletta tosi pieniä hattuja.


100 g voita
2 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
3 munaa


Kuumenna rasva ja vesi kattilassa niin että rasva sulaa. Kannattaa valita teräskattila, jotta voit käyttää samaa astiaa myös vatkausvaiheessa. Lisää jauhot joukkoon koko ajan sekoittaen puulastalla, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista. Nosta kattila pois levyltä ja anna jäähtyä hetki. Lisää munat yksitellen sähkövatkaimella hyvin vatkaten. Nosta pellille kahdella lusikalla nokareita tai käytä pursotuspussia. Koko melkein kaksinkertaistuu. Paista 170 asteessa noin 20 - 25 minuuttia. Älä aukaise uunin luukkua paistamisen aikana tai hatut lässähtävät. Halkaise jäähtyneet tuulihatut niin, että yksi sivu jää vielä vähän kiinni. Täytä ja laita kansi kiinni. Ohessa pari ehdotusta suolaiseksi täytteeksi:



1 pkt ruohosipulituorejuustoa
1 dl ranskan kermaa
1 pkt kylmäsavuhärkäleikettä tms vahvan makuista leikettä
4-5 pikku suolakurkkua
persiljanippu
n. 1 dl kermaa vatkattuna

TAI

1 pkt lohituorejuustoa
1 dl ranskan kermaa
tillinippu
n. 1 dl kermaa vatkattuna

Täytteet kannattaa lisätä vasta juuri ennen tarjoilua, etteivät hatu sitkisty tai kostu liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti