100 g voita
2 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
Kuumenna rasva ja vesi kattilassa niin että rasva sulaa. Kannattaa valita teräskattila, jotta voit käyttää samaa astiaa myös vatkausvaiheessa. Lisää jauhot joukkoon koko ajan sekoittaen puulastalla, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista. Nosta kattila pois levyltä ja anna jäähtyä hetki. Lisää munat yksitellen sähkövatkaimella hyvin vatkaten. Nosta pellille kahdella lusikalla nokareita tai käytä pursotuspussia. Koko melkein kaksinkertaistuu. Paista 170 asteessa noin 20 - 25 minuuttia. Älä aukaise uunin luukkua paistamisen aikana tai hatut lässähtävät. Halkaise jäähtyneet tuulihatut niin, että yksi sivu jää vielä vähän kiinni. Täytä ja laita kansi kiinni. Ohessa pari ehdotusta suolaiseksi täytteeksi:
1 pkt ruohosipulituorejuustoa
1 dl ranskan kermaa
1 pkt kylmäsavuhärkäleikettä tms vahvan makuista leikettä
4-5 pikku suolakurkkua
persiljanippu
n. 1 dl kermaa vatkattuna
TAI
1 pkt lohituorejuustoa
1 dl ranskan kermaa
tillinippu
n. 1 dl kermaa vatkattuna
Täytteet kannattaa lisätä vasta juuri ennen tarjoilua, etteivät hatu sitkisty tai kostu liikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti