21.7.2014

Mansikkainen juustokakkujäädyke

Hellepäivän jälkiruoaksi mansikkaa, ohje löytyi Kodin Kuvalehdestä.


200 g tuorejuustoa
3 munankeltuaista
2 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
3 dl kermaa
2 munanvalkuaista
1/2 l mansikoita
8 Digestive keksiä

Vatkaa tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri sekaisin ja lisää vanilijasokeri. Vaahdota toisessa kulhossa kerma vaahdoksi ja kolmannessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseokseen ja lopuksi myös valkuaisvaahto mukaan. Paloittele mansikat pieneksi ja murskaa keksit.
Tein tästä annoksesta kaksi n. 1 1/2 dl kokoista pikkuannosta sekä täytin yhden n. 1 l kokoisen vuoan.
Pikkuannoksiin laitoin kerroksittain seosta, mansikoita ja keksinmuruja.Isoa vuokaa varten sekoitin kaikki ainekset ensin yhteen ja kaadoin sitten koko seoksen vuokaan. Pakasta vähintään neljä tuntia. Tarjolle laitettaessa koristele vielä tuoreilla mansikoilla ja keksinmuruilla. Ihanaa!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti