29.9.2014

Juustokakkuruudut


Ihana mutakakkumainen juustokakkuohje Leivotaan lehdestä.

Pohja
150 g voita
50 g tummaa suklaata
1 dl kaakaojauhetta
3 munaa
3 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Tuorejuustotahna
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1 keltuainen
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Sulata voi ja sekoita joukkoon suklaa ja kaakaojauhe. Anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne munasokeriseokseen. Lisää voiseos ja sekoita. Kaada taikina n. 30 x 20 cm kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.


Sekoita keskenään tuorejuusto, keltuainen, sokeri ja vaniljasokeri ja levitä tahna taikinan päälle. Pohjataikina on löysää, joten parhaiten saat tuorejuustotahnan taikinan päälle lusikalla lusikoimalla. Sen jälkeen kuvioi kakku tekemällä veitsellä vetoja.













Kypsennä kakkua uunin alimmalla tasolla n. 45 -50 min. 150 asteessa. Anna jäähtyä ja leikkaa ruuduiksi. Tarjoile kermavaahdon ja marjojen kanssa. Hyvää sellaisenaankin, varsinkin kun on jäähtynyt yön yli kylmässä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti