25.1.2015

Lihapata

Vaikka kuvasta ei ehkä huomaa, mutta tämä on herkullista lihapataa talvipäivien iloksi.


500-600 g naudan ulko- tai sisäpaistia
sipulia
porkkanoita
ruusukaalia
1/2 pkt Koskenlaskijaa
1/2 prk fetakuutioita
1 prk tomaattimurskaa (chili)
1 dl kermaa
2 - 3 rkl sinappia

Leikkaa paisti 1/2 - 1 cm siivuiksi ja mausta yrttisuolalla ja paprikalla molemmin puolin. Ruskista voissa kevyesti, myös siivujen reunat. Laita ruskistetut siivut uunivuokaan. Kaada noin 1 dl vettä paistinpannulle ja kaada se sitten uunivuokaa. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat ja laita ne ja ruusukaalit vuokaan. Kuutioi Koskenlaskija. Lisää juustokuutiot, sinappi, kerma ja tomaattimurska vuokaan. Hauduta 180 asteisessa uunissa vähintään kaksi tuntia. Kahden tunnin päästä uunin voi ottaa päältä ja jättää vuoan vielä uuniin muhimaan toviksi. Pehmeää ja herkullista.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti