Pohja:
100 g tummaa suklaata
75 g voita
3 rkl muscovadosokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
100 g valkosuklaata
2 prk (á 20 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl turkkilaista jugurttia
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
2 rkl perunajauhoja
Sulata pohjan tumma suklaa. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna huolella vatkaten. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja hieman jäähtynyt sulatettu suklaa. Vuoraa leivinpaperilla suorakaiteenmuotoinen n. 1 1/2 l leipävuoka. Leivinpaperin taittelu on kärsivällisyyttä vaativa laji, joten voihan tämän tehdä suoraan irtopohja/piirasvuokaan. Leivinpaperin avulla kakun saa nostettua kokonaisena vuoasta ja niin siitä voi leikata siistejä annospaloja. Niin tai näin, levitä taikina vuoan pohjalle.
Valuta valkosuklaatäyte vuokaan ja tasoita pinta. Paista 150 asteisessa uunissa keskitasolla noin 1 h ja 15 minuttia. Nosta jäähtymään. Anna vetäytyä hyvin jääkaapissa ennen tarjolle asettamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti