4.2.2015

Kahden suklaan juustokakku

Suussa sulavaa herkkua Kotiliesi lehden ohjeen mukaan.

Pohja:
100 g tummaa suklaata
75 g voita
3 rkl muscovadosokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
100 g valkosuklaata
2 prk (á 20 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl turkkilaista jugurttia
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
2 rkl perunajauhoja

Sulata pohjan tumma suklaa. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna huolella vatkaten. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja hieman jäähtynyt sulatettu suklaa. Vuoraa leivinpaperilla suorakaiteenmuotoinen n. 1 1/2 l leipävuoka. Leivinpaperin taittelu on kärsivällisyyttä vaativa laji, joten voihan tämän tehdä suoraan irtopohja/piirasvuokaan. Leivinpaperin avulla kakun saa nostettua kokonaisena vuoasta ja niin siitä voi leikata siistejä annospaloja. Niin tai näin, levitä taikina vuoan pohjalle.



Valmista täyte sulattamalla valkosuklaa. Notkista kulhossa tuorejuusto ja jugurtti. Vatkaa joukkoon sokeri, munat ja perunajauhot. Lisää lopuksi sulatettu valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi.
Valuta valkosuklaatäyte vuokaan ja tasoita pinta. Paista 150 asteisessa uunissa keskitasolla noin 1 h ja 15 minuttia. Nosta jäähtymään. Anna vetäytyä hyvin jääkaapissa ennen tarjolle asettamista.


Malttamattomina syötiin eka palat jo ennen kuin kakku oli kunnolla jäähtynyt, herkkua niinkin, mutta jos malttaa odottaa seuraavaan päivään, kun kakku on kunnolla vetäytynyt... täyteläistä herkkua!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti