26.4.2016

Raakasuklaapatukat

Terveysherkkua Kodin Kuvalehdestä. Annos on iso ja ainakin minun tehosekoitin on sen verran pieni, että koko satsia ei kerralla saanut rouhittua. Siispä tein sen kahdessa osassa. Hieman hankalaa ja ajatuksissani laitoin molempiin annoksiin koko vaahterasiirappimäärän, joten sitä ei enää riittänyt täytteeseen. Korvasin täytteen vaahterasiirapin vaalealla siirapilla. Tuplamakeeta :)

Pohja
4 dl (225 g cashewpähkinöitä
7 dl (240 g) kookoshiutaleita
10 isoa kivetöntä ja pehmeää taatelia
2 1/4 dl raakakaakaojauhetta
1 1/4 dl vaahterasiirappia
hyppysellinen suolaa

Täyte
3/4 dl kookosöljyä
1 1/4 dl raakakaakaojauhetta
1 dl vaahterasiirappia

Pinnalle
1/2 dl kaakaonibsejä (paitsi että niitä ei kotona ollut, joten laitoin kuivattuja mulberinmarjoja)

Rouhi cashewpähkinät , mutta älä jauha voiksi asti. Lisää kookoshiutaleet ja jatka sekoittamista. Lisää paloitellut taatelit ja kaakaojauhe. Laita kulhoon myös vaahterasiirappi ja suola. Sekoita tasaiseksi.

Painele seos pienen, leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin.

Valmista täyte. Sulata kookosöljy vesihauteessa. Öljy sulaa jo +25 asteessa. Sekoita kookosöljy ja kaakaojauhe. Lisää vaahterasiirappi.


Levitä täyte pohjan päälle. Ripottele pintaan kaakaonibsejä/mulberinmarjoja. Peitä kelmulla ja anna kovettua kylmässä vähintään tunti. Leikkaa terävällä veitsellä patukoiksi. Oikein hyvää varsinkin sateisella kävelylenkillä!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti