9.5.2016

Kinuskimunkit

Vaikka Vappu on jo ohi niin Vappua, vappua, vappua ja munkkeja :) Kodin Kuvalehdestä löytyi ihana kinuskimunkkiohje, olkaa hyvä.

Taikina (n. 40 kpl)
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
noin 15 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää voita

Paistamiseen
1 pkt munkkirasvaa

Pinnalle
erikoishienoa sokeria

Kinuskitäyte
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
3 rkl vehnäjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen eli 37-asteiseen maitoon. Lisää sokeri ja suola. Alusta joukkoon vehnäjauhot. Lisää pehmeä voi alustamisen loppuvaiheessa. Munkkitaikina saa jäädä löysemmäksi kuin normaali pullataikina. Anna taikinan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi noin puoli tuntia leivinliinan alla.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä taikinasta pikkupullia. Laita pullat pellille leivinpaperin päälle. Kohota pullat kaksinkertaiseksi.


Tee tässä välissä kinuskitäyte. Laita kattilaan kerma, fariinisokeri ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Keitä miedolla lämmöllä 10 - 15 minuuttia, kunnes seos sakenee. Sekoita välillä. Jäähdytä.


Kuumenna munkkirasva paksupohjaisessa kattilassa 180 asteiseksi. Laita reikäkauhan avulla muutama pulla kerrallaan kuumaan öljyyn. Paista noin kaksi minuuttia per puoli ja käännä.


Nosta valmiit munkit talouspaperin päälle valumaan. Pyöritä kuumat munkit sokerissa. Jäähtyneisiin munkkeihin sokeri ei enää tartu. Jos pakastat osan munkeista, pakasta ilman sokeria. Pakkasesta sitten mikroon hetkeksi ja sen jälkeen heti sokerointi.

Laita täyte pursotinpussiin, jossa on pitkänomainen pursotusterä, hillotylla. Paina tylla puoleenväliin munkkia ja pursota sisään vähän täytettä ja herkuttele!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti