ja tässä mustikkakastikkeen kanssa |
Pohja:
150 g voita
1/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 muna
(1-2 rkl vettä)
Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää vehnäjauhot ja sekoita lopuksi joukkoon muna.
Painele taikina voidellun (irtopohja)vuoan pohjalle (ja reunoille).
Pane vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Täyte:
500 g (2 prk) maitorahkaa
150 g voita
1 prk smetanaa
3 keltuaista
2 dl sokeria
1 tl sitruunan kuorta
2-3 tl sitruunamehua
2 tl vaniliasokeria
2 rkl maissijauhoja
3 valkuaista vaahtona
Yhdistä kulhossa täytteen ainekset lukuunottamatta valkuaisvaahtoa ja sekoita huolellisesti.
Lisää lopuksi valkuaisvaahto ja sekoita varoen. Kaada täyte vuokaan ja paista
leivonnaista 175 asteessa 1 tunti. Irrota kakku vuoasta vasta täysin kylmänä,
mieluiten vasta seuraavana päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti