3.1.2014

Juustokakku New Yorkin tapaan

Hyväksi todettu, ainakin 20 vuotta mukana kulkenut resepti :)

ja tässä mustikkakastikkeen kanssa


Pohja:
150 g voita
1/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 muna
(1-2 rkl vettä)

Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää vehnäjauhot ja sekoita lopuksi joukkoon muna.
Painele taikina voidellun (irtopohja)vuoan pohjalle (ja reunoille).
Pane vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Täyte:
500 g (2 prk) maitorahkaa
150 g voita
1 prk smetanaa
3 keltuaista
2 dl sokeria
1 tl sitruunan kuorta
2-3 tl sitruunamehua
2 tl vaniliasokeria
2 rkl maissijauhoja
3 valkuaista vaahtona

Yhdistä kulhossa täytteen ainekset lukuunottamatta valkuaisvaahtoa ja sekoita huolellisesti.
Lisää lopuksi valkuaisvaahto ja sekoita varoen. Kaada täyte vuokaan ja paista
leivonnaista 175 asteessa 1 tunti. Irrota kakku vuoasta vasta täysin kylmänä,
mieluiten vasta seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti