23.11.2014

Luumu-kanelitähdet

Syksyn ensimmäiset joulutortut vähän eri tavalla. Ohje on Valion sivuilta.

valmiita torttulevyjä
kanamuna voiteluun
luumumarmelaadia
luumu-kanelirahkaa
tomusokeria koristeluun


Ohjeen mukaan torttulevyt kaulitaan ohuemmiksi. Otetaan levyistä piparkakkumuotilla tähtiä tai sydämiä, voidellaan munalla ja pistellään haarukalla reikiä. Ohjeen mukaan kannattaa käyttää reilun kokoista muottia, koska torttu kutistuu (ja kohoaa) uunissa. Luonnollisestikaan en tätä heti uskonut, vaan piti kokeilla ja todellakin pienellä sydänmuotilla tehdyt tortut muuttuivat aivan pikkuriikkisiksi. Nopeimmaksi vaihtoehdoksi (ei kaulimista) jää laittaa yksi levy puoliksi ja siitä tulevat neliöt kahdeksi kolmioksi. En kaulinut, voitelin munalla ja pistelin haarukalla ja hyviä tuli näinkin. Uuni 200 asteiseksi ja paistoaika n. 10 - 13 minuuttia vähän tortun koosta riippuen. Jäähdytä tortut. Leikkaa kahtia ja laita väliin luumumarmelaadia ja luumu-kanelirahkaa ja nauti.





                                                           Hyvää Joulun odotusta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti