14.11.2014

Pull apart -pitko

Pullaa en juurikaan ole leiponut, mutta nyt sain lahjaksi taikinakoukullisen yleiskoneen ja siitä riemusta, ettei taikinaa tarvitse nyrkein vaivata, otin kokeiluun Leivotaan -lehdestä Pull apart pitko -ohjeen, kotoisesti voisi sanoa nyhtöpitko.




25 g hiivaa
2 dl kädenlämpöistä maitoa
hyppysellinen suolaa
1/2 dl sokeria
1 muna
50 g voita
6 dl vehnäjauhoja

Täyte
50 g voita
sokeria
kanelia

Koristelu
1 muna
raesokeria

Murusta hiiva kulhoon ja lisää maito. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola, sokeri ja muna. Lisää n. 4 dl jauhoista ja alusta taikinaa voimakkaasti muutama minuutti. Lisää pehmennyt voi ja loput jauhoista. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä noin 45 minuuttia. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 1 cm paksuiseksi suorakaiteeksi. Levitä taikinalle voi ja ripottele päälle sokeri ja kaneli.











Leikkaa taikina poikittain kuudeksi yhtä leveäksi suikaleeksi (niin kuin kuvasta näkyy). Asettele suikaleet päällekkäin ja leikkaa kuudeksi yhtä suureksi palaksi.







Lado palat tasaisesti poikittain voideltuun 1 1/2 litran leipävuokaan.





Voitele pitko munalla ja ripottele päälle raesokeria. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.






Säädä uuni 200 asteeseen. Kun nostat vuoan uuniin, laske lämpö saman tien 180 asteeseen. Paista uunin alimmalla tasolla 30 - 40 minuuttia.
kylmä maito ja lämmin pulla.... hhhmmm..











Anna pitkon jäähtyä hetki vuoassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti