4 dl kermaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl siirappia
6 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl pomeranssinkuorta
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
75 g sulatettua voita
Vaahdota kerma. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä vaahdot varovasti käännellen.
Sekoita keskenään jauhot, sooda ja mausteet. Lisää siirappi ja jauhoseos taikinaan. Sekoita lopuksi rasva joukkoon.
Voitele ja jauhota ainakin 2 l:n vetoinen vuoka. Kaada taikina vuokaan.
Lehden ohjeen mukaan kypsennettiin kakkua 175 asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia, alennettiin lämpö 150 asteeseen ja jatkettiin kypsentämistä vielä 30 minuuttia. Siinä kohtaan ainakin minun kakku oli vielä melko raaka, joten lisäsin lämmön takaisin n. 170 asteeseen ja paistoin vielä noin 20 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla.
Jäähdytä kakku ja kumoa tarjoiluvadille. Ripottele päälle tomusokeria. Ihanan pehmeä kahvikakku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti