6.12.2015

Saksanpähkinä-suklaakakku

Joulu on kiireen iloa! Leipomista, suunnittelua, joululahjojen paketointia, joulukoristeita ja kaikkea ihanaa puuhastelua. Tämä suussa sulavainen kakkuohje löytyi Yhteishyvästä ja sopii täydellisesti uusimpaan kakkutarjottimeeni.

                              

100 g tummaa suklaata (käytän yleensä Block suklaata, joka ei ole ihan niin tummaa)
200 g voita
2 1/2 dl sokeria (josta 1dl vatkataan marengiksi)
4 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
1 dl maitoa
1 dl saksanpähkinäitä

Pinnalle
tomusokeria

Sulata suklaa. Vaahdota voi ja sokeri. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää rasvavaahtoon yksitellen keltuaiset sekoittaen. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään, paitsi kaneli ja siivilöi taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina joko leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan tai irtoreunalliseen kakkuvuokaan.

Vaahdota valkuaiset lopun sokerin (1 dl) kanssa kovaksi vaahdoksi. Mausta kanelilla. Murskaa pähkinät ja sekoita puolet rouheesta vaahtoon.




Nostele vaahto suklaataikinan päälle ja ripottele pinnalle loput pähkinät. Paista kakku 175-asteisessa uunissa 40 -45 minuuttia. Oma kakku oli uunissa vajaat 40 minuuttia, koska marenki alkoi jo pikkaisen tummua... siis muista tarkkailla ajoissa. Anna jäähtyä. Koristele pinta tomusokerilla.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti