8.12.2015

Suklaasalami

Joulunamiaisia ei voi koskaan tehdä liikaa. Niitä on mukava antaa lahjaksi ja aivan yhtä ihanaa on laittaa erilaisia namuja ja hedelmiä tarjolle omille pöydille. Tämä ohje on löytynyt Pirkasta.

                                   

10 (85 g) pehmeää kuivattua aprikoosia
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl suolapähkinöitä
5 piparkakkua
200 g tummaa suklaata
20 g voita

Pinnalle
tomusokeria

Pilko aprikoosit suunnilleen karpaloiden kokoisiksi. Murenna piparkakut ja rouhi suolapähkinöitä myös hieman pienemmäksi. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Sekoita tasaiseksi. Lisää muut ainekset suklaamassaan. Anna massan jäähtyä rauhassa. Lusikoi puolet seoksesta leivinpaperin päälle ja kääri paperin avulla noin 25 cm pituiseksi tiiviiksi pötköksi. Muotoile toinenkin suklaasalami samalla tavalla ja laita jääkaappin kovettumaan ainakin muutamaksi tunniksi.

                                        
Poista leivinpaperi ja pyörittele suklaasalamit tomusokerissa ennen tarjoilua. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa konvehtien tapaan. Säilytä jääkaapissa.

                                        

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti