14.5.2015

Aamiaiskulho tuorepuurosta

Ihastuttava tuorepuuro-ohje Me Naiset sivuilta.


2 annosta

1 prk maitorahkaa
1/2 dl maitoa
2 dl vadelmia
2 dl mustikoita
1 banaani
1 dl kaurahiutaleita tai leseitä
(2 rkl chiasiemeniä)



Soseuta sauvasekoittimella kaikki ainekset. Nostele aamiaiskulhoon ja koristele hedelmillä ja marjoilla. Nauti!



14.4.2015

Aamiaispiirakka


Yhteishyvän sivuilta löytyi tämä ihana ohje erilaiseen muna & pekoni aamupalaan. Herkkua viikonloppuaamuun.


1 iso lehtitaikinalevy (600 g)

1 prk (150 g) ranskankermaa
1 pkt pekonia
6 kanamunaa
mustapippuria

paprikaa 
rucolaa

Sulata taikina ja kauli se hieman suuremmaksi, noin uunipellin kokoiseksi. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille ja pistele haarukalla reikiä pohjaan. Levitä taikinapohjalle ranskankerma.


Paloittele pekoni pieneksi ja paahda kuumalla pannulla rapeaksi. Levitä pekonisilppu piirakan päälle. Riko pinnalle munat niin, että keltuaiset jäävät ehjäksi. Mausta ripauksella pippuria. Paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.






Hienonna paprika ja ripottele piirakan päälle. Koristele rucolalla. Nauti!



1.4.2015

Mämmimudcake

Pääsiäisherkku Pirkka lehdestä

150 g voita
150 g Fazer Block suklaata
4 munaa
2 dl sokeria
200 g (n.1 1/2 dl) mämmiä
100 g mantelijauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Lisäksi
1 tlk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 tl sitruunan kuorta raastettuna

Koristeeksi
pääsiäisnamusia

Voitele vuoka. Sulata voi ja lisää sulan voin joukkoon suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää sokeri ja munat sähkövatkaimella vatkaten. Sekoita joukkoon mämmi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 35-45 minuuttia riippuen siitä minkä kokoiseen vuokaan olet taikinan laitannut. Minulla oli vuoka, jonka halkaisija on 25 cm ja korkeus 6 cm ja piirakka oli uunissa 42 minuuttia :) Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmean taikinamaiseksi. Anna kakun tekeytyä kylmässä ennen tarjoamista.


Koristele kakku. Vaahdota vaniljakastike ja mausta se sitruunankuorella, tarjoa kakun kanssa.




1.3.2015

Hedelmäinen broileriwrap

Viikonloppuherkuttelua tortilloilla! Ohje löytyi tammikuun Yhteishyvästä.


400-600 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
1/2 punaista chiliä
valkosipulin kynsi
pieni punasipuli
1/2 tl jauhettua korianteria
1/2 tl suolaa
1 tlk (425 g) säilykemangoa (tai persikka/ananassäilykettä)

Lisäksi
pehmeitä tortilloja
maustettua tuorejuustoa
ja oman maun mukaan lisättiin vielä näitä tuotteita:
Blå Band Hawaii pineapple curry sauce
Taco Sauce hot

Ruskista broilerinsuikaleet. Halkaise ja silppua chili. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi ja punasipuli. Lisää ne sekä korianteri ja suola broilerin kanssa pannuun ja kuullota hetki, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää paloitellut mangonviipaleet. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia.


Levitä lämmitetyille tortilloille tuorejuustoa, rapeaa salaattia, broileri-hedelmäsekoitusta ja kastikkeita maun mukaan. Rullaa ja nauti.



Maapähkinäraitabrowniet

Jälleen yksi ihana maapähkinälevitettä sisältävä ohje....

Brownietaikina
400 g voita
3 1/2 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
2 dl kaakaojauhetta
1 dl vaaleaa siirappia
8 kanamunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja

Maapähkinätaikina
100 g voita
2 dl tomusokeria
1 tlk (350 g) maapähkinätahnaa

Pinnalle
1 dl suolapähkinöitä

Valmista ensin vaalea maapähkinätaikina. Sulata voi ja yhdistä kaikki taikinan aineet tasaiseksi seokseksi.

Vatkaa seuraavaksi tumman brownietaikinan pehmennyt voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kaakaojauhe, siirappi sekä kanamunat yksi kerrallaan. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille.


Nosta vaaleita maapähkinätaikinanokareita tumman taikinan päälle. Vedä lusikalla vaaleat nokareet marmoriraidoiksi. Ripottele pinnalle suolapähkinöitä.



Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla, leikkaa paloiksi ja nauti.






28.2.2015

Aamupuuro

Kaurapuuro, mustikat ja ripaus sokeria on aamupuuro tämän vispilän makuun. Kodin Kuvalehdestä kuitenkin löytyi uusia ehdotuksia puuron kaveriksi ja tässä yksi, joka on kyllä todellinen herkku.


kaurapuuroa
omenaa
pekaani- ja saksanpähkinää
hunajaa

Keitä kaurapuuro ja annostele lautaselle. Raasta omena ja hienonna pekaani- ja saksanpähkinät. Lisää omenaraaste ja pähkinät puuroon ja vielä hunajaa koko komeuden päälle. Nauti!


17.2.2015

Sitruunatangot

Pikkuleivät tuntuvat olevan haastava leivontalaji tälle vispilälle, mutta sitruunaherkkujen ystävänä tämä Leivotaan lehden ohje piti kokeilla. Niin suussasulavia herkkuja tulikin, että piti leipoa toinenkin annos, että sai kuvattua, kun ekat syötiin ennen kuin muistin valokuvata :)

200 g voita
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Täyte
3/4 dl Lemon curd tahnaa

Koristelu
tomusokeria
vettä

Sekoita pehmeä voi jauhojen, sokerin ja vanijasokerin kanssa taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Jaa taikina kolmeen osaan ja pyörittele paloista pitkulaisia tankoja (läpimitta noin 2 cm). Nosta tangot leivinpaperoidulle pellille. Tee jokaisen tangon keskelle ura pituussuunnassa ja levitä siihen lemon curd tahnaa. Paista uunin keskitasolla n. 12 -15 minuuttia. Kun tangot ovat hieman jäähtyneet, leikkaa ne noin 2 cm levyisiksi viistoiksi paloiksi. Anna jäähtyä.

Sekoita tomusokeri ja vesi (vettä vain muutama tippa) notkeaksi massaksi ja kuorruta pikkuleivät.




tämän kuvan perusteella ei uskoisi millaista herkkua on tulossa...