17.2.2015

Sitruunatangot

Pikkuleivät tuntuvat olevan haastava leivontalaji tälle vispilälle, mutta sitruunaherkkujen ystävänä tämä Leivotaan lehden ohje piti kokeilla. Niin suussasulavia herkkuja tulikin, että piti leipoa toinenkin annos, että sai kuvattua, kun ekat syötiin ennen kuin muistin valokuvata :)

200 g voita
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Täyte
3/4 dl Lemon curd tahnaa

Koristelu
tomusokeria
vettä

Sekoita pehmeä voi jauhojen, sokerin ja vanijasokerin kanssa taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Jaa taikina kolmeen osaan ja pyörittele paloista pitkulaisia tankoja (läpimitta noin 2 cm). Nosta tangot leivinpaperoidulle pellille. Tee jokaisen tangon keskelle ura pituussuunnassa ja levitä siihen lemon curd tahnaa. Paista uunin keskitasolla n. 12 -15 minuuttia. Kun tangot ovat hieman jäähtyneet, leikkaa ne noin 2 cm levyisiksi viistoiksi paloiksi. Anna jäähtyä.

Sekoita tomusokeri ja vesi (vettä vain muutama tippa) notkeaksi massaksi ja kuorruta pikkuleivät.




tämän kuvan perusteella ei uskoisi millaista herkkua on tulossa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti