4.10.2014

Kääretorttu

Ohessa ihan peruskääretortun ohje. Väliin mummun tekemää omenahilloa ja tarjoiluun vaniljakastiketta. Ihanaa vanhanajan herkkua!


4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

omenahilloa väliin

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi ja sekoita. Levitä taikina pellille ja paista keskitasossa uunista riippuen 8 -10 min. 225 asteisessa uunissa.


Laita pöydälle uunipellin kokoinen leivinpaperi ja ripottele sille sokeria. Kumoa valmis torttu sille ja irroita päällimmäinen leivinpaperi. Levitä täyte torttulevylle ja kääri se rullalle leivinpaperin avulla.
Kääri rulla tiukkaan ja jätä saumakohta alapuolelle. Anna kääretortun jäähtyä. Leikkaa siivuiksi ja tarjoa vaniljakastikkeen kera.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti